INTERREG IVC CHARTS Project - Conferinţa Finală, GRECIA


Reprezentanții I.N.C.D.T. au participat la Conferinţa Finală organizată în cadrul proiectului CHARTS - Culture and Heritage Added value to Regional Policies for Tourism Sustainability, din cadrul Programului de Cooperare Interregională INTERREG IVC, care s-a desfășurat în perioada 10-15 septembrie 2014, în regiunea South Pelion, Grecia. Obiectivul principal al acestei conferințe a fost acela de a prezenta, în cadrul unor sesiuni paralele, rezultatele activităţilor desfăşurate în perioada de implementare a proiectului CHARTS, în ceea ce privește schimbul de experiență a celor 12 teme de bune practici identificate și a soluțiilor pentru un turism durabil şi competitiv.

Conferința a reprezentat un eveniment important pentru Turismul Cultural în Europa, fiind invitaţi printre vorbitori şi reprezentanți ai instituțiilor UE, UNESCO, OMT, ETC, WTTC, Europa Nostra, precum şi ai Secretariatului Tehnic Comun INTERREG IVC (a fost prezentat şi viitorul Program de Cooperare Interregională INTERREG EUROPE 2014-2020).

În timpul acestei conferințe de închidere a avut loc şi ceremonia de decernare a PREMIULUI CHARTS 2014 pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului Cultural în Europa, precum şi prezentarea și discutarea Cartei CHARTS, ca bază pentru continuarea cooperării interregionale, diseminarea și valorificarea rezultatelor proiectului CHARTS în întreaga Europă.