INCDT elaborează în cadrul Programului Nucleu derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării următoarele proiecte:

1. "Cercetări în sprijinul dezvoltării competitivităţii turismului cultural din România, prin evaluarea, monitorizarea și valorificarea sub-formelor şi tipurilor de dezvoltare ale acestuia". În anul 2021, INCDT va realiza faza III a acestui proiect, sub-faza 3.2, respectiv "Cercetări asupra turismului genealogic, ca formă de dezvoltare a turismului cultural şi social".

2. "Marketingul digital și inovarea IT, instrumente de promovare a turismului la nivel de destinație turistică". În anul 2021, INCDT va realiza faza III a acestui proiect, respectiv "Studiu de cercetare a industriei turistice privind preferințele în utilizarea marketingului digital pentru promovarea produselor turistice".

3. "Proiect de cercetare privind mobilitatea durabilă ca factor important în promovarea turismului sustenabil românesc și în asigurarea calității în domeniul dezvoltării teritoriale inteligente".  În anul 2021, INCDT va realiza faza III, subfaza 3.1, respectiv: "Modele privind îmbunătățirea serviciilor de mobilitate sustenabilă în România – implementarea Centrelor de informare în domeniul mobilității, studii de caz".