În perioada 13-16.02.2017, în localitatea Kobarid (Slovenia), a avut loc conferința de deschidere a proiectului NRTWORLD - Networking în Conservarea Patrimoniului Multicultural aferent Primului Război Mondial în Țările Dunărene.

Evenimentul a fost organizat de partenerii sloveni: Soca Valley Development Centre (Lider de Proiect) și The Walk of Peace in the Soča Region Foundation (ERDF PP1).
În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele pachete de lucru, activităţile şi rezultatele estimate. Au fost discutate aspecte financiare, de management al proiectului şi de coordonare ale pachetelor de lucru. De asemenea, a fost organizată o vizita ghidată de studiu pentru a observa modalitatea în care a fost valorificat patrimoniul cultural din Primul Război Mondial în valea răului Soča. În acest sens, a fost parcurs un traseu turistic pedestru, fiind vizitate Muzeul Kobarid (singurul muzeu privat din Slovenia, finanțat doar din surse proprii), Centrul de vizitare al traseului tematic Walk of Peace (Drumul Păcii), Italian Charnel House (Osoarul Soldaților Italieni), Podul lui Napoleon, precum și tranșele și buncărele săpate în timpul războiului.

Kobarid, Slovenia

nrt-1.jpg
nrt-1.jpg
nrt-2.jpg
nrt-2.jpg
nrt-3.jpg
nrt-3.jpg
nrt-4.jpg
nrt-4.jpg
nrt-5.jpg
nrt-5.jpg
nrt-6.jpg
nrt-6.jpg
nrt-7.jpg
nrt-7.jpg
nrt-8.jpg
nrt-8.jpg
nrt-9.jpg
nrt-9.jpg
nrt-10.jpg
nrt-10.jpg